Findus börjar säljas hos Walmart

Från och med februari kommer svenska Findus finnas i frysdiskarna i Kanada hos Walmart, den amerikanska detaljhandelskedjan som anses vara världens största företag med verksamhet i 28 länder.
Det är sju frysta fiskprodukter från Findus som når den kanadensiska marknaden genom Walmart. Både panerade och ångade fiskprodukter ingår i sortimentet som beräknas nå mellan 25-30 MSEK i konsumentvärde.

Inför lanseringen kommer 80 butiker att erbjuda demonstrationer med provsmakning i butik.
– Walmart är en dagligvarukedja som det är svårt att få in produkter hos, så att få detta förtroende från dem känns väldigt spännande, säger Mats Jörnell, Export Director hos Findus i ett pressmeddelande. Vi hoppas såklart på en god utveckling för våra produkter vilket skulle kunna öppna för vidare expansion inom Walmart i Nordamerika – exempelvis till USA.