Uppdrag Granskning om Arlas miljonslöseri

Onsdagen den 3 februari visar SVT:s Uppdrag Granskning det redan omtalade reportaget om Arlas miljonslöseri i samband med representation. Det är samma reportage som ansågs vara orsak till att Arla Sveriges VD Henri de Sauvage i december förra året själv valde att gå till media och ta avstånd från att ledningen spenderat miljontals kronor på bland anant sprit- och krognotor.

I ett brev som skickades till Arlas hårt pressade medlemmar i början av december 2015 förklarade Henri de Sauvage vad som hänt. Han pekade på att företaget sparat in 10 miljoner kronor under 2015 genom att minska kostnaderna för resor, konferenser och representation. Samtidigt tillstod han att det inom delar av Arlas verksamhet funnits “en vidlyftig kostnadskultur som inte kan försvaras”.

Gällande det kommande reportaget skrev VD:n att han misstänkte att det var Arlas interna utredningsmaterial bestående av fakturor, kreditkortsräkningar och kostnadsanalyser som läckt till Uppdrag Granskning.