Ny VD ska vända The Absolut Company

Anna Malmhake har utsetts till ny vd för The Absolut Company, som ansvarar för Absolut Vodka och många andra spritmärken i den franska spritkoncernen Pernod Ricards portfölj.

Hon har en tuff uppgift framför sig: I den senaste årsredovisningen visar den svenska Vodkatillverkaren en förlust före skatt på 3,2 miljarder kronor för perioden juli 2014–juni 2015.

Anna Malmhake tillträder den 1 juli 2016 och efterträder Paul Duffy, som återvänder till USA där han kommer att leda Pernod Ricard-koncernens verksamhet i Nordamerika. Den nya vd:n har ett förflutet inom bland annat Procter & Gamble och The Coca Cola Company. Hon började sin karriär inom Pernod Ricard-koncernen 2007 som global varumärkesdirektör för Absolut Vodka. Närmast kommer hon från Pernod Ricards irländska dotterbolag Irish Distillers.