Oatly blev årets lyckofrämjare

Oatly blev årets lyckofrämjare 2015

Oatly får utmärkelsen Årets Lyckofrämjare 2015 eftersom man anses ha bidragit till ökad lycka och minskat lidande i Sverige. VD Toni Petersson känner – lycka.

Bakom utmärkelsen Årets Lyckofrämjare ligger Global Happiness Organization, vars arbete syftar till att på vetenskaplig grund öka lyckan och minska lidandet i världen. På den globala agendan finns bland annat att minska köttätandet.

Årets Lyckofrämjare har sedan år 2012 delats ut till en person eller ett företag som ”gjort stora, positiva lyckoavtryck”. Bland annat har det gått till artisten Timbuktu.

2015 års pris delades ut till Oatly som är kända för sina havreprodukter fria från animaliska inslag. Företaget uppfyller kriterierna eftersom man verkar i Sverige, dessutom anses man på ett genomgripande sätt bidra till att öka välbefinnandet i Sverige eller världen.

– Vilket fantastiskt pris! Kan man få en finare utmärkelse? Verkligen kul att vi sprider glädje med något som i grunden är allvarligt och avgörande för planeten och människor, säger Toni Petersson, VD för Oatly i ett pressmeddelande.