Mat.se levererar till bakluckor i Skåne

I går började Mat.se leverera mat till Volvobilar i Skåne. På ett år har näthandlaren ökat sin försäljning med 48 % och totalt uppgick försäljningen under februari till 23 miljoner kronor. Störst är man i Göteborg, följt av Stockholm och Skåne.

Verksamheten utvecklas inte minst genom tjänsten Volvo In-car Delivery, som innebär direktleveranser till bakluckan på Volvobilar. Denna bygger på användningen av en digital nyckel som Mat.se använder för att öppna och stänga bilen vid tider och på en plats som kunden har bestämt. Ägarna beställer varor på nätet, får ett meddelande om att varorna har levererats och kan sedan köra hem med dem.

Tjänsten har tidigare funnits i Stockholm och Göteborg och är sedan i går tillgänglig även i västra Skåne, där utgångspunkten är en anläggning i Arlöv utanför Malmö.