Systembolaget näst populärast i Sverige

I en stor undersökning har över 10 000 svenskar svarat på frågor om vilket företag de gillar bäst. När resultatet presenterades under torsdagen den 17 mars var det IKEA som tog hem priset som Sveriges Bästa Företag 2016, följt av Systembolaget och ICA.

I undersökningen, som gjorts av mediekoncernen Schibstedt, fick delar av svenska folket först ange vilka tre företag de föredrar framför andra. I steg två betygsattes företagen utifrån ett antal mjuka värden som kvalitet, service, prisvärdhet och förtroende – faktorer bortom de produkter och tjänster man säljer. Av över 250 namngivna företag i Sverige listades en handfull nominerande och den slutliga vinnaren blev alltså IKEA, följt av Systembolaget och ICA.

Bästa livsmedelsproducent blev Arla, som hamnade på nionde plats totalt.