Svensk lakrits till 60 000 amerikanska hem

Svenska Måltider Try The World Lakritsfabriken

Gourmet-lakrits från Helsingborgsföretaget Lakritsfabriken tar sig in i cirka 60 000  amerikanska hem under maj och juni. Distributionen sker genom konceptet ”Try the World” där lådor med gourmetprodukter från specifika länder levereras till amerikanska hem. Detta är den hittills största enskilda exportordern för det lilla företaget i Ramlösa.

Try the World’s gourmetbox levereras varannan månad genom prenumerationer eller köp av enstaka exemplar. Varje box har ett specifikt land som tema och produkterna har valts ut av en känd kock med koppling till landet.

Under maj och juni lanseras en speciell Sverigebox som satts ihop i samråd med kocken Emma Bengtsson från Aquavit i New York. Man räknar med att boxen kommer att nå omkring 200 000 amerikanska konsumenter, eller 60 000 hushåll.

Lakritsfabriken startade sin produktion år 2011 och finns nu förutom i Sverige också i Tyskland, Schweiz, Spanien, England och USA.