Elisabet Qvarford ny vd för Svenskt Kött

Svenska Måltider Elisabet Qvarford Svenskt Kött

Elisabet Qvarford är ny vd för Svenskt Kött. Hon har varit tillförordnad vd sedan december förra året.

– Jag är mycket glad över förtroendet och ser fram emot att fortsätta arbetet med att hjälpa och uppmuntra konsumenter att välja svenskt kött och svenska charkuterier, säger Elisabet Qvarford i ett pressmeddelande.

-Elisabet Qvarford har under sin tid på Svenskt kött, nu senast som tillförordnad vd, mer än väl visat att hon är rätt person för uppgiften, säger Torbjörn Lithell, som är inköpsdirektör för HKScan och styrelseordförande för Svenskt kött.

Under 2016 kommer märket Svenskt kött att fasas ut när den nya märkningen Kött från Sverige introduceras..

Elisabet Qvarford har tidigare arbetat tre år som kommunikatör med ansvar för press och PR på Svenskt kött. Innan dess har hon arbetat på bland annat LRF, Stiftelsen Lantbruksforskning, Miljöpartiet och TCO. Hon har gått journalisthögskolan och har en examen från IHR i företagsekonomi med inriktning på reklam och pr.

Elisabet Qvarford tillträdde posten som vd den 1 april.