Michelinkrogen Frantzén tar paus

Björn Frantzén stänger, och öppnar igen.

På tvåstjärniga Michelin-krogen Frantzén serveras den sista menyn i Gamla stan den 9 juli. Krogen återuppstår dock redan tidigt 2017 på en ny adress.

– Jag ser fram emot det men visst är det med blandade känslor, säger krögaren Björn Frantzén till restaurangvarlden.se.

– Under åtta års tid har jag tilbringat mer tid på restaurangen i Gamla stan än med min familj. Men vi har redan gjort två ombyggnationer som har varit lyckade, nu kommer vi inte längre på de 92 kvadratmeter som finns där.

Björn Frantzén vill ännu inte avslöja var den nya krogen ska öppna, men han säger sig se fram emot att kunna jobba med öppen eld, vilket inte är möjligt i dag.

– Vi kommer också få en annan, bättre helhetskänsla i och med att vi får mer utrymme. Det kommer att finnas en lounge exempelvis. Antalet sittplatser blir detsamma och vi tar naturligtvis med oss allt som är bra – atmosfären, energin, spellistan. Vi gör detta också mycket för våra stammisar som förtjänar det. Ingen mer kö till toaletten, vi kan kontrollera inomhustemperaturen, sådant vi inte kan påverka i dagsläget.

De gamla lokalerna ska stanna inom koncernen, säger Björn Frantzén. Av emotionella skäl vill han inte sälja – han fick nämligen förköpsrätt av förra ägaren Mistral, trots att många andra köpare stod i kö.