Pizza Hut levererar till Kilimanjaros topp

Pizzaleverans till Kilimanjaros topp

Fast food-kedjan Pizza Hut har just levererat en pizza till toppen av Afrikas högsta berg Mount Kilimanjaro, och satte därmed ett nytt rekord för “högst levererat pizza-bud” på den 6 000 meter höga toppen, skriver Veckans Affärer. För att lyckas använde sig Pizza Hut av ett flygplan, en bil och slutligen en stafett med professionella vandrare med en specialdesignad ryggsäck för att leverera pepperoni-pizzan med extra ost till bergets topp. Den specialdesignade ryggsäcken var byggd för att hålla pajen horisontell, och genom isolerad, batteridriven uppvärmning skulle den hålla pizzan varm och aptitlig.

Pizzabudet till bergstoppen är en del i en PR-kampanj för en viktig händelse för Pizza Hut: Tanzania är land nummer 100 i världen där fast food-kedjan etablerat sig.