UberEATS förbereder Stockholmslansering

Foto: UberEATS

Världens högst värderade startupbolag Uber vill starta en tjänst för leverans av mat i Stockholm. UberEATS lanserades första gången i Toronto förra hösten.

Enligt DI Digital råder redan hård konkurrens om matleveranserna i Stockholm, vilket emellanåt har urartat: Bland annat har Delivery Hero-ägda Foodora har hotat att kasta ut restauranger som jobbar med den finska tjänsten Wolt, som etablerade sig i Stockholm i våras.

Nu får de alltså snart sällskap av UberEATS. Enligt DI Digital vill företaget inte uppge något lanseringsdatum, men bolaget söker i nuläget fem personer som ska jobba med tjänsten i Stockholm – allt från chef till marknadsföring och budverksamhet.

– UberEATS har varit otroligt populärt i varje stad i världen vi lanserat i så det faktum att vi utforskar möjligheterna att lansera i Stockholm kan inte komma som en överraskning, säger Oliver Carra, talesperson för Uber i Norden till DI Digital.