Växtbaserade kaffekapslar kan få pris

Ica plockar bort Gevalias kaffe

Kafferosteriet Löfbergs är nominerade världens största matinnovationspris för sina växtbaserade kaffekapslar.

För någon vecka sedan berättade vi att det familjeägda kafferosteriet Löfbergs Lila lanserat komposterbara kaffekapslar. Samtidigt gick företaget ut med ett öppet brev till kollegorna i kaffebranschen där de ville uppmuntra fler att ifrågasätta mängden ”dåliga” förpackningar som används. Nu har Löfbergs nominerats till SIAL, världens största matinnovationspris, för såväl kaffekapslarna som för kylda kaffedrinken Löfbergs ICE, skriver man i ett pressmeddelande.

– Våra växtbaserade kapslar för Nespressosystemet är ett väldigt bra exempel på hur vi arbetar med innovation. Vi utgår från en konsumenttrend och ser vad vi kan göra för att möta denna trend med en riktigt god produkt som är så hållbar som möjligt. Våra växtbaserade kapslar som innehåller riktigt gott certifierat kaffe och som efter användning kan slängas direkt i matavfallet är en sådan innovation som vi är extra stolta över, säger Gabriella Gille, Brand & Product Development Director på Löfbergs i ett pressmeddelande.

Den andra nominerade produkten, den kylda kaffedrycken Löfbergs ICE, har också hållbarhetsprofil. Den innehåller ekologiskt och Fairtrademärkt kaffe och förpackningen är återvinningsbar.

Enligt Gabriella Gille har Löfbergs fått ett stort antal exportförfrågningar på bägge produkter.