Uppsalabo blev årets konditor

Vinnaren av Årets Konditor 2016 Frida Leijon flankerad av 2:an Kajsa Nilsson från Bromölla och 3:an Rhian Shellshear från Göteborg.

30-åriga Frida Leijon från Uppsala tog i fredags hem titeln ”Årets Konditor”. Det innebär att hon även är svensk mästare för professionella konditorer.

Tävlingen bestod av fem delmoment där juryn imponerades av hur väl hon tolkade årets tema, som var ”musik”. Med en modern och minimalistisk elegans skapade Frida bland annat våningstårtan ”Shuffle” med bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade av smultronbavaroais och smultron- och yoghurtpannacotta. Tårtan dekorerades med ett par hörlurar i socker.

–  Att vinna Årets Konditor är det häftigaste som har hänt mig, jag är stolt att kunna sälla mig till så skickliga kollegor, säger Frida Leijon i ett pressmeddelande.

Förutom att Frida kan titulera sig Årets Konditor under det närmaste året, vinner hon även ett stipendium på 40 000 kr.

Det här var Fridas vinnarbakverk:

PRALINER: Pralinen ”Pause” med smak av mandel- och karamelltryffel, mandelcrisp och svartvinbär. Pralinen ”Stop” med smak av vanilj och lime.

TÅRTA: ”Shuffle” med bottnar av pistagejaconde och pistagecrisp, toppade av smultronba- varoais och smultron- och youghurtpannacotta.

ÉCLAIR: ”Play” med smak av salt smörkola, citroncurd och citronverbenakräm.

TARTE: ”Rewind” med pistagejaconde, smultronbavaroais och yoghurtpannacotta.