Den offentliga gastronomins utmaningar får egen dag

Stora Måltidsdagen handlar om offentlig gastronomi och anordnas i Sundsvall den 7 mars 2017

Varje dag serveras ungefär 3 miljoner måltider i Sverige inom skola, vård och omsorg. Till de offentliga måltiderna räknas också exempelvis de som serveras på flyktingboenden, i riksdagen, inom försvarsmakten och i fängelser.

Den 7 mars anordnas en heldag på temat ”Mina utmaningar i den offentliga gastronomin” i Sundsvall. Bland föredragshållarna finns WWF:s matansvariga Anna Richert, Livsmedelsverket, Peter Lundmark som är måltidschef i Skellefteå samt Erica Björnström från LRF Mjölk. Dessutom medverkar komikern Daniel Strömberg.

Bakom evenemanget ligger Bergkvist Publishing som bland annat ger ut Svenska Måltider, Magasin Måltid, Restaurangvärlden, Mat & Vänner samt White Guide Junior och White Guide Senior. Värd är Sundsvalls Mat & Måltider som även står  för lunchen.

För information och program, gå in på www.storamaltidsdagen.se