Hon ska leda Naturskyddsföreningen

Karin Lexén blir ny generaldirektör på Naturskyddsföreningen

Idag utses Karin Lexén till ny generalsekreterare för Sveriges största miljöorganisation Naturskyddsföreningen. Hon har en lång erfarenhet av bland annat  klimat- och vattenfrågor och opinionsbildning och kommer närmast från Stockholm International Water Institute.

Karin Lexén kommer att få det övergripande miljöstrategiska och innehållsmässiga ansvaret samt leda verksamheten på Naturskyddsföreningens rikskansli.

Karin Lexén tillträder den 13 mars och kommer att få ett övergripande ansvar för Naturskyddsföreningens arbete under 5 år, skriver organisationen i ett pressmeddelande. Hon kommer att bli dess talesperson tillsammans med ordförande Johanna Sandahl.

Karin Lexéns bakgrund omfattar bland annat arbete på miljödepartementet, inom universitetet, som ordförande för organisationen Fairtrade, och som policychef för Svenska Kyrkans internationella utvecklingsarbete.

– Det ska bli otroligt spännande att få ta plats i ledningen för  Sveriges största miljöorganisation. Föreningen är en optimistisk, välgrundad röst för engagemang, kunskap och lösningar och har en enorm kraft i sina 224000 medlemmar. Samhällsutvecklingen är intimt förknippad med förutsättningarna för natur, miljö och klimat, och i en tid av såväl svåra utmaningar som inspirerande utveckling är jag hedrad att få uppdraget, säger Karin Lexén i pressmeddelandet.

– Karin är en driven, klok och beslutsam person med en stark drivkraft och förändringsvilja. Med sin mångfacetterade bakgrund är hon som klippt och skuren för detta uppdrag. Jag ser fram emot att samarbeta med henne, säger Johanna Sandahl.