Sverigedemokrater oftare LCHF:are

LCHF

Finns det ett samband mellan vilken diet man följer och vilket parti man sympatiserar med? I en ny undersökning från Livsmedelsföretagen framgår det att en tredjedel av alla miljöpartister äter vegetariskt, sverigedemokrater följer LCHF-dieten i högre utsträckning än andra och socialdemokrater väljer oftare laktosfritt.

I en ny Demoskop-undersökning från Livsmedelsföretagen om svenskarnas matvanor fick deltagarna bland annat svara på vilka dieter de följer och vilket parti de sympatiserar med. Fyra av tio svenskar följer, eller försöker följa, minst en diet i dag. Närmare var femte person mellan 18-39 år är i dag vegetarian eller vegan.

Miljöpartiets och Vänsterpartiets väljare följer tydligast den vegetariska trenden. Förutom att avstå från kött följer miljöpartister 5-2-dieten i högre grad än övriga. Socialdemokraternas väljare utmärker sig genom att fler väljer laktosfritt, medan Sverigedemokrater följer LCHF-dieten i klart högre utsträckning än övriga väljargrupper.

Resultaten från undersökningen diskuteras i Livsmedelsföretagens podcast Feeder.