Ny matapp delar ut mat till hemlösa  

wunderchef

Matleveransappen Wünderchef har under julen samlat in pengar till 300 portioner mat för hemlösa i Malmö, skriver Sydsvenskan.

Att dela ut matportioner till hemlösa har varit en julkampanj hos företaget Wunderchef. Leveranserna har skett till olika härbärgen samt ett soppkök ihop med Röda Korset. Ett utdelningstillfälle återstår innan de donerade pengarna är slut.

Wünderchef är Malmöbaserat och har varit igång sedan i september. Tjänsten består av en app där man beställer mat lagad av någon av de cirka 25 kockar som är knutna till appen. Dessa är både privatpersoner som gillar att laga mat och professionella kockar. Kockarna bestämmer själva menyer och priser, därefter står Wünderchef för transporten från kocken till kunden. Leveranserna sker med cykel eftersom de hålls inom Malmö.

För tillfället har appen cirka 1000 användare. En vanlig dag levererar företaget ett sextiotal portioner mat. Nästa månad expanderar man i Lund, skriver Sydsvenskan.