Ny VD till Simris Alg

Gooh! VD Jonas Regnér. Foto Anna Hållams

Simris Alg har rekryterat Jonas Regnér till posten som VD. Nuvarande VD och grundare Fredrika Gullfot kommer att fortsätta arbeta på heltid med bolagets expansion.

Simris Alg byggde under 2016 klart sin algodling till full industriell skala, och ligger i startgroparna för internationell lansering av Omega-3-produkter från odlade alger. VD-bytet är ett led i arbetet att skapa tillväxt och lönsamhet, där bolaget nu går från processutveckling till en ny, affärsdriven fas, skriver man i ett pressmeddelande.

Jonas Regnér har tidigare arbetat med snabbrörliga konsumentvaror från bland annat Axfood, Coop och Life AB, bland annat som vd och marknadschef. Han har också varit rådgivare och styrelseledamot åt uppstartsbolag som Yollibox och Belly Balance.

“Vi hade inte räknat med att byta VD redan i år, men när Jonas dök upp kändes det som en match made in heaven, “ kommenterar grundaren och nuvarande VD Fredrika Gullfot. “Mitt team och jag har byggt en solid grund för bolaget, och nu gäller det att någon med rätt affärskunnande och ledaregenskaper tar över för att businessen ska flyga. Jonas har en grym track record och känns helt rätt för att ta Simris till nästa nivå.”

“Jag är oerhört tacksam och glad över att jag fått förtroendet att som VD vara med och föra Simris Alg in i en ny spännande och expansiv fas, “ säger Jonas Regnér, tillträdande VD. “Bolaget har med sin innovativa teknik för att utvinna Omega 3 olja ur alger unika förutsättningar att lyckas på en global marknad präglad av växande efterfrågan och allt starkare fokus såväl på hållbar utveckling som på hälsa.”

VD-bytet planeras att verkställas i april. Fredrika Gullfot kommer att fortsätta arbeta på heltid med Simris Algs expansion, och föreslås att ta över rollen som styrelsens ordförande vid årsstämman den 11 maj 2017.