Matkasse blir mat- och vinkasse

Stark tillväxt för mat på nätet

​Från och med i dag kan näthandelskunder beställa vin samtidigt som de lägger sin matbeställning. Bakgrunden är ett nytt distributionssamarbete mellan Winefinder.se och MatHem.se. Det nya samarbetet är en ren logistiklösning.

”MatHem är en naturlig samarbetspartner för oss då de är marknadsledare inom sin kategori, har lång erfarenhet och en liknande målgrupp som gärna kombinerar mat med dryck,” säger Robert Henrysson, marknadschef på Winefinder.se i ett pressmeddelande.

Leveransen begränsas till två gånger i veckan, onsdagar och lördagar, och kräver minst två dagars framförhållning.

Leveranserna sker med MatHems bilar, där transportörerna kommer att sköta ID-kontroller av vinköparna vid leveranstillfället. Winefinder uppger att de förstärker detta genom noggrann ålderskontroll även vid köptillfället, allt enligt rådande svensk alkohollagstiftning.