Hampa och rödbetor i framtidens cappuccino

Wayne's lanserar nyttig växtbaserad cappuccino

Med en nyttig cappuccino gjord helt på växter, pressar kafékedjan Wayne’s Coffee fram gränsen för vad som egentligen är kaffe. Rödbeta, matcha och hampa är några av ingredienserna i de fyra varianterna, som sägs kunna passa exempelvis yoga- och träningsfans.

Sverige är ett av de länder där det dricks mest kaffe i världen. Men den globala kaffeproduktionen står inför stora utmaningar. Förra veckan gick Löfbergs ut med information om ett nytt kaffe som ska produceras på ett mer etiskt sätt. Målsättningen är att förbättra arbetsvillkoren på världens kaffeplantager och få fler yngre personer att vilja ägna sig åt kaffeproduktion i framtiden. Wayne’s Coffee går steget längre och menar att ”kaffe är inte längre framtiden”.
– I ett globalt klimat som blir allt varmare måste kaffebönorna odlas högre och högre upp. Det innebär mindre skördar och mer arbete med att plocka, vilket är problematiskt, säger Anders Stål, vd och grundare till Wayne’s Coffee i ett pressmeddelande.

Nu vill kafékedjan tackla problemet genom att byta ut huvudråvaran, kaffebönor, mot ingredienser som rödbetor och matcha.
– Vi har skapat en dryck som är god, snäll mot miljön och bättre för våra kroppar. Som förenar det bästa av två världar: Supernyttiga växter och den härliga känslan av en cappuccino. Vi kallar den Supercino, säger Anders Stål.

Supercino lanseras i fyra smaker: Yoga med graviola, Matcha, Hampa & kakao och Rödbeta & kanel. ”Mjölken” består av havre- eller kokosdryck.