Findus VD slutar

Hendrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige

Nu har Findus anläggning i Bjuv stängt och efter 10 år inom företaget meddelar Henrik Hjalmarsson att han valt att lämna VD-uppdraget. Han efterträds av Peter Odemark.

Henrik Hjalmarsson har arbetat på Findus i olika roller under nästan tio år. Han tillträdde som CEO Findus Sverige 2014 och sedan hösten 2016 har han även tjänstgjort som Managing Director Nordics. Under året har han lett Findus igenom stängningen av anläggningen i Bjuv och integration av de Nordiska länderna med Nomad Foods.

– Det var viktigt för mig att stanna kvar och leda företaget under stängningen och att stödja våra norska och finska verksamheter i integrationen med Nomad Foods. En stor del av detta arbete är nu genomfört. Det senaste året har av naturliga skäl varit svårt och kantat av utmaningar, men jag har uppskattat att arbeta tillsammans med så många begåvade och kompetenta medarbetare. Jag kommer nu att spendera min tid tillsammans med min familj medan jag funderar över nästa steg, säger Henrik Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

Henrik Hjalmarsson efterträds av Peter Odemark, som den 10 april tillträder som Managing Director Nordics på Findus.

Peter Odemark har tidigare arbetat inom bland annat Danone och Coca-Cola. Peter kommer även att ingå i Nomad Foods globala ledningsgrupp.