Marie Söderqvist lämnar Livsmedelsföretagen

Marie Söderqvist lämnar Livsmedelsföretagen

Branschorganisationen Livsmedelsföretagens vd Marie Söderqvist meddelade i måndags att hon lämnar organisationen. Ny tillförordnad VD blir Livsmedelsföretagens förhandlingschef Anders Canemyr.

– Det har varit fem utvecklande och spännande år som förbundsdirektör för den kanske roligaste och mest engagerande industrin. Jag har fått vara med och driva igenom ett antal förändringar och projekt som har kommit den svenska livsmedelsbranschen till gagn. En av de roligaste sakerna jag har varit med om att skapa är det nya märkningsbolaget Från Sverige. Men eftersom vi har olika syn på hur förändringsarbetet ska se ut framåt känns det naturligt för mig att efter fem intensiva år lämna över stafettpinnen, säger Marie Söderqvist.

– Marie har på ett förtjänstfullt sätt drivit frågor inom hälsa och hållbarhet för attgöra det enklare för konsumenten att göra sina val baserat på kunskap och fakta. Hon har också genom att driva ett antal frågor så som Livsmedelsbranschens gemensamma hållbarhetsmanifest och genom proaktivitet bidragit till att skapa ett ökat förtroende för branschen, säger Lars Appelqvist, ordförande i Livsmedelsföretagen.