Saltå Kvarn-vd ny ordförande i Organic Sweden

Organic Sweden har valt Johan Ununger, VD på Saltå Kvarn och känd hållbarhetsprofil, till ny ordförande. Samtidigt övergick Charlotte Bladh André till att bli verksamhetschef, en ny roll i organisationen.

Organic Sweden arbetar för ökad försäljning och export av ekologiska livsmedel och för att bidra till ökad kunskap och därmed ökat engagemang för ekologisk produktion och konsumtion.

– Vi har hela livsmedelskedjan representerad bland Organic Swedens medlemmar, från ekologiska lantbruk till små och stora livsmedelsföretag, dagligvaruhandel och grossister. Vi samlar även flera organisationen som jobbar mot samma mål, som KRAV, Ekologiska Lantbrukarna, Ekomatcentrum och Naturskyddsföreningen. Många av dem deltog på Ekologiska Framtidsdagen som vi arrangerade igår, berättar Charlotte Bladh André, den nya verksamhetschefen för Organic Sweden i ett pressmeddelande.

Johan Ununger valdes till ny ordförande i samband med Organic Swedens årsmöte, som hölls i samband med det egna, årliga arrangemanget Ekologiska Framtidsdagen.

 

– Ekologiska Framtidsdagen är ett exempel på hur Organic Sweden kan vara en plattform för samverkan mellan våra medlemmar som befinner sig i olika delar av livsmedelskedjan – men som alla arbetar för att hela ekomarknaden ska stärkas, säger Johan Ununger.