Findus-vd:ns nya uppdrag

Hendrik Hjalmarsson, vd för Findus Sverige

Findus tidigare vd Henrik Hjalmarsson har valts till ny ordförande i Livsmedelsakademin, ett samarbete mellan Region Skåne, Vinnova, Tillväxtverket och EU som arbetar för att främja innovation och entreprenörskap inom livsmedelsnäringen.

– Arbetet i Livsmedelsakademin är baserat på djupa insikter om framtidens livsmedelsförsörjning och de förändringar näringen behöver genomgå och det känns stimulerande att få vara med och bidra till detta, säger Henrik Hjalmarsson i ett pressmeddelande.

Under 2017 kommer Livsmedelsakademin bland annat att fortsätta arbetet med att utveckla Skåne till en kulinarisk region genom Smaka på Skåne och har också ett stort åtagande i IncluSilver, som ska generera nya lösningar kring mat för äldre i Europa.

Livsmedelsakademin fortsätter också arbetet med att driva ett antal skarpa nätverk och kompetensförsörjningsprogram för bland annat Framtidens Ledare.