Linas Matkasse får ny VD

Jonas Karlén Linas Matkasse

Jonas Karlén blir ny vd för Linas Matkasse. Han kommer senast från en VD-roll inom MTG där han sedan 2015 drivit Viaplay. Efter snart 10 år och en bra bit över 100 miljoner levererade portioner lämnar grundaren Niklas Aronsson VD-posten för Linas Matkasse.

Linas Matkasse omsätter i dag över 1,5 miljarder och finns i fem länder. Ägare är grundaren och före detta vd:n Niklas Aronsson, hans syster Carolina “Lina” Gebäck, samt norska riskkapitalbolaget Herkules.
– Jag har alltid känt ett starkt stöd från min styrelse, men för min egen del har jag landat i att jag i första hand är en entreprenör som älskar att starta upp saker, säger den avgående vd:n i ett pressmeddelande.

Under de senaste nio åren har Jonas Karlén arbetat inom mediekoncernen MTG. Dessförinnan var han verksam inom Vattenfall.

Niklas Aronsson lämnar inte Linas Matkasse helt, utan kommer att satsa på bolagets biståndsprojekt Plate for Plate, genom vilket över 10 000 skolbarn i Kenya får lunch varje vardag. Han blir även vice styrelseordförande.