Polarbröd bygger ut för 155 miljoner

Polarbröd har beslutat att genomföra en omfattande utbyggnad av bageriet i Älvsbyn. Investeringen innebär en ny produktionslinje och ett nytt råvarulager. Investeringarna ska bland annat ge ökad produktionskapacitet och modernare arbetsmiljö.

Polarbröd ersätter två äldre produktionslinjer med en ny och beräknar kunna baka 3 000 ton bröd mer per år än idag. Investeringen är främst en reinvestering, där möjligheter till process-, kvalitets- och produktutveckling för framtidens produkter skapas.

– Satsningen i Älvsbyn, hjärtat i Polarbröd, säkrar vår position framöver både när det gäller bästa kvalitet och volymer. Allt fler älskar våra typiska naggade kakbröd och gillar vår satsning mot full hållbarhet. Våra svenska kunder är självklart nummer ett men vår andel på export har aldrig varit större än den är just nu, säger Polarbröds vd Anders E Johansson i ett pressmeddelande.

Ett första steg för att möjliggöra utbyggnaden är att flytta järnvägen och vägen utanför bageriet. Dessutom måste underliggande ledningar för fjärrvärme, vatten och avlopp till Älvsbyn dras om. Infrastrukturförändringarna påbörjas i augusti2017 och våren 2018 kan utbyggnaden för bageriet påbörjas.

Utbyggnaden beräknas vara färdig till sommaren 2019 och den nya linjen planeras vara i drift slutet av 2019. Den totala investeringen blir 155 mkr.

I Svenska Måltider #4 kan du läsa ett stort reportage från just Polarbröd i Älvsbyn. Ute i början av juli!