LI:s Johan Anell ny exportsamordnare

Johan Krallis Anell lämnar Livsmedelsföretagen för att bli regeringens nya exportsamordnare. I den nationella livsmedelsstrategin, som riksdagen klubbade 20 juni 2017, är livsmedelsexporten ett starkt fokusområde.

För att hjälpa Svenska livsmedelsföretag att utveckla exporten har regeringen rekryterat Livsmedelsföretagens Johan Krallis Anell som exportsamordnare. I sin nya roll ska han hjälpa företag, regioner och livsmedelsaktörer att ny ut till nya marknader. Johan Krallis Anell kommer närmast från Livsmedelsföretagen där han var CSR-, hållbarhets- och delbranschansvarig. Han har tidigare även arbetat inom Regeringskansliet på Landsbygdsdepartementet.

– Svenska livsmedel står för hög kvalitet, god djurhållning och låg antibiotikaanvändning – det är värden som allt mer efterfrågas globalt. Genom att exportera mera kan Sverige flytta fram positionerna, det är viktigt för jobben och en hållbar tillväxt. De svenska företagens exportförmåga måste stärkas och därför tillsätter regeringen Johan Krallis Anell som exportsamordnare, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett pressmeddelande.