Gullfot tillbaka som vd i Simris Alg

Simris Algs vd Fredrika Gullfot. Foto: Magnus Skoglöf

I april tillträdde Jonas Regnér som ny vd för Simris Alg, men bara tre månader senare tog grundaren och den tidigare vd:n Fredrika Gullfot tillbaka uppdraget.

– När Jonas dök upp kändes det som en match made in heaven, sa Fredrika Gullfot i april.
Men nu är inställningen alltså en annan. Anledningen till bytet är enligt Breakit att försäljningen av Simris Algs klimatvänliga, algbaserade Omega-3-tillskott inte har gått som förväntat.
– Vi har tillsammans kommit fram till att det är det absolut bästa för bolaget att jag går tillbaka som vd, kommenterar Fredrika Gullfot till tidningen. Hon fortsätter:
– Det är på något sätt grundaren som måste leda bolaget. Kombinationen med att arbeta som styrelseordförande och extern vd blev inte så bra som jag hoppats, det är så mycket mer jag vill göra.

 

Simris Alg skrev nyligen avtal med Apoteket om försäljning av Omega-3-kosttillskott och i dagarna meddelades att Irlands livsmedelsmyndighet anser att Simris Algs Produkter uppfyller kriterierna enligt EU-förordningen om nya livsmedel. Detta i sin tur öppnar upp för att de kan bli godkända för försäljning inom EU i början av oktober.