Pågen vägrar ge upp i namnstrid

Pågen fortsätter strida för att danska Bisca inte ska få kalla sina skorpor för ”Crisp rolls”, eftersom de säljer egna skorpor under namnet ”Krisprolls” över hela världen. Redan för två år sedan kontaktade Pågen konkurrenten med ett varningsbrev med uppmaning att upphöra med användandet av namnet. Detta följdes av diskussioner, men när de inte kund enas tog Pågen ärendet till Patent- och marknadsdomstolen som dock gick på det danska företagets linje. Malmöbageriet dömdes även att betala rättegångskostnaderna på 2,8 miljoner kronor.
– Vi är väldigt förvånade över det här domslutet. Vi tänker givetvis bestrida detta och överklaga domen. Vi värnar om att skydda våra varumärken, sa tidigare Pågens kommunikationschef, Boel Lagerwall, till 8till5.
Nu har Pågen överklagat beslutet till Patent- och marknadsöverdomstolen. De kräver att Bisca ska förbjudas att använda namnet ”Crisp Rolls” och betala vite på 500 000 kronor om man fortsätter att sälja skorpor under namnet.
Enligt överklagan vill Pågen även att Bisca ska ”betala skälig ersättning för olovligt utnyttjande av varumärket Krisprolls samt ersättning för den ytterligare skada som Pågen har lidit med anledning av detta intrång”.
Pågen vill dessutom att Bisca ska ”solidariskt ersätta Pågens rättegångskostnad i Patent- och marknadsöverdomstolen med ett belopp som kommer att anges senare”.