COOP byter vd

Magnus Johansson blir ny vd för Coop.

Sonat Burman-Olsson, som varit VD och koncernchef för Coop Sverige sedan maj 2014, lämnar sin tjänst. I morse meddelades Coops personal om beslutet och nästa vecka lämnar Sonat Burman-Olsson formellt sitt uppdrag.

– Vi går in i en ny tid som kräver ett nytt ledarskap där Coop Sverige ska stå för helheten och hundra procent av butikerna. Fokus ligger nu på samarbete, säger Tommy Ohlström, styrelseordförande i Coop Sverige, till nättidningen Market.

Ny vd blir Magnus Johansson som senast var vd för Mekonomen och tidigare vd för Lantmännen Cerealia.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus, som kommer med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandelns samtliga led. Med Magnus får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på tillväxt och samverkan, säger Tommy Ohlström i ett pressmeddelande.