Santa Maria får ny vd

Henrik Samuelson blir VD och chef för Santa Maria, närmare bestämt divisionen World Foods & Flavouring inom Paulig Group, vilket innebär produkter under varumärket Santa Maria. Nuvarande divisionschefen Johan Sundelin går vidare till ett jobb som VD och koncernchef för Duni AB.

– Det ska bli väldigt roligt att ta över rodret för ett så anrikt och samtidigt innovativt varumärke som Santa Maria, säger Henrik Samuelson i ett pressmeddelande.

Henrik Samuelson jobbar i nuläget som kommersiell drektör i divisionen. Han tillträder sin nya tjänst den 15 september 2017. Innan han kom till Paulig Group, jobbade han som Innovation and Business Development Director för Orkla Confectionery and Snacks Sverige AB. Han har även en bakgrund som Sverigechef för Göteborgs Kex och försäljningschef för Lindt&Sprüngli AB i Norden samt en gedigen erfarenhet av företagslednings-, marknadsförings- och försäljningsuppgifter inom Unilever.

Nuvarande divisionschefen Johan Sundelins anställning fortgår fram till mitten av oktober. Processen att rekrytera en ny kommersiell direktör inleds omedelbart.