Orkla flyttar dryckesproduktion till Sverige

Orkla Foods Sveriges utökar produktionsvolymerna vid anläggningen i Kumla. Produktion för FUN, Slimpie, Scoop, Glögg samt drycker till restaurang och storkök flyttas till Kumla från Orkla Foods anläggning i danska Ringköbing. Ambitionen är att skapa ett “Center of Excellence” för drycker i Kumla. Flytten från Danmark innebär en ökning av produktionen med 10 procent.

– Vi är stolta att Orkla har valt att använda vår kompetens och skapa ett Center of Excellence för drycker på anläggningen i Kumla. Det är ett tydligt kvitto på att vår produktionsanläggning ligger i framkant. Samtidigt känner vi såklart med våra kollegor i Danmark och vi lovar att även framöver förse den danska marknaden med samma goda dryck som anläggningen i Ringköping gjort, säger Kristina Fransson, produktionsdirektör, Orkla Foods Sverige.

Vid anläggningen i Kumla arbetar i dagsläget cirka 160 personer med att tillverka frukt- och bärprodukter under varumärkena Felix, Önos, Ekströms, BOB, JOKK och FUN Light. Vid anläggningen tillagas även risgröt, ärtsoppa och annan kyld färdigmat under varumärket Felix, samt vaniljkräm för bagerier. .