Arla sägs vilja köpa australiensisk mejerijätte

Arla vill växa i Australien

Arla fortsätter sin offensiva köpstrategi för att växa på nya marknader. Nyligen lanserade man bland annat Yoggi i Kina, där företaget dock går med förlust. Senast i raden av tänkbara uppköp är Australiens största mejeriföretag Murray Goulburn, skriver tidningen the Australian. Konkurrenterna ska vara flera kinesiska bolag. Även flera australiensiska bolag uppges vara intresserade, men enligt tidningen The Australian saknar de ekonomiska förutsättnignar och tros därför vilja gå samman med något av de kinesiska bolagen. Även ett Nya Zeeländskt, ett Kanadensiskt och ett Italienskt bolag uppges vara intresserade, rapporterar the Australian. Arla är numera världens fjärde största mejeriföretag och betraktas av the Australian som en het kandidat i sammanhanget.

Tillägg: Sedan artikeln publicerades har Arla dementerat inköpsplanerna till tidningen Jordbruksaktuellt.