Småländsk duo blev årets bageriföretag

Tobias Karlsson och Mikael Pettersson Engström från Urshultsbagarn i Småland tog i lördags hem titeln Årets Företagare i bageribranschen.
– Tobias och Mikael är värdiga vinnare av Årets Företagare i bageribranschen. Genom sitt medvetna och tydliga ledarskap och affärsmannaskap, tillsammans med ett bransch- och yrkeskunnande utöver det vanliga, driver de sitt företag lönsamt och framgångsrikt både idag och med sikte på framtiden. Och det är viktigt – vi möter allt tuffare konkurrens och för att lyckas som företagare gäller det att också vara på topp som företagare, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare & konditorer som ligger bakom priset tillammans med bagerileverantören Zeelandia.

På andra plats i årets tävling placerade sig Nasif Fadel, Liba Bröd, Göteborg och på tredje plats kom Mattias Ljungberg, Tössebageriet, Stockholm. Övriga finalister var Helene och Mikael Stålbom som driver Stålboms Konditori, Falkenberg och Markus Ekelund som driver Thimons Konditori i Nässjö.

Utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen går till en företagare i bageribranschen som genom skickligt företagande lyckats utveckla företaget både avseende ekonomiska nyckeltal, exempelvis lönsamhet, tillväxt och rörelseresultat, och faktorer som mål och visioner, marknadsföring och strategi, profilering, ledarskap och medarbetarskap.Förstapriset består bland annat av 50 000 kronor, att använda för fortsatt utveckling av företagandet.