Sydkorea nästa för Simris Alg

Simris Algs vd Fredrika Gullfot. Foto: Magnus Skoglöf

Simris Alg har inlett ett samarbete med Seoul-baserade Infobell, som skall marknadsföra och sälja det uppmärksammade algbolagets omega-3-tillskott på den sydkoreanska marknaden. Infobell blir därmed Simris Algs första återförsäljare utanför Europa.

Sydkoreanska marknadsförings- och försäljningsaktören Infobell kommer marknadsföra Simris Algs produkter direkt till konsument i såväl digitala som fysiska kanaler, med fokus på direktmarknadsföring och pop-ups på utvalda varuhus. Företagen har tecknat en avsiktsförklaring och arbetet har påbörjats med att anpassa Simris Algs utbud till Sydkorea. Försäljningsstart är planerad till innan årsskiftet.

– Infobell tror verkligen på våra produkter för den koreanska marknaden, och det är förstås väldigt kul att de ser det vi ser. Särskilt i Seoul är folk mycket trendmedvetna och vi tror att ett riktigt bra naturligt, hållbart och veganskt omega-3-tillskott är jätteintressant här, säger Fredrika Gullfot, Simris Algs grundare och VD i ett pressmeddealnde.