Valio Sverige får ny vd

Pekka Tola är ny vd för Valio Sverige, en finsk koncern med ett starkt fokus på laktosfria mejeriprodukter. Senast har han varit sälj- och kategorichef på Valio i Finland.

–   Pekka har varit mycket uppskattad på Valiokoncernens huvudkontor och vi är därför glada över att han nu tar sig an rollen som VD för Valio Sverige. Pekkas fokus på kundernas behov och sitt stora engagemang i att inspirera medarbetarna gör honom till den ledare vi behöver för att stärka Valios position ytterligare, säger Elli Siltala, styrelseordförande, Valio Sverige, i ett pressmeddelande.

Pekka Tola har drygt 17 års erfarenhet av både marknadsfrågor och försäljning inom snabbrörliga konsumentprodukter. Bland annat på ledningsnivå på Fazer och Unilever. Valio Sverige har sedan starten 2001 haft en stark tillväxt och målsättningen framöver är att öka tillväxttakten ytterligare.