Hållbarhetspris till Max sverigechef

Klimatsmart Greenburger från MAX

Christoffer Bergfors, Sverigechef och vice vd på Max Burgers AB, har fått ta emot utmärkelsen Hållbart Ledarskap 2017 av NMC (Nätverket för Hållbart Näringsliv).

“Han får priset bland annat för sitt kreativa och handfasta ledarskap som har resulterat i att restaurangkedjan har utvecklat en grön meny som haft större framgång än vad de själva ens vågat hoppas på”, skriver NMC i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt kul att få det här priset och det ger en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sa Christoffer Bergfors när han tog emot priset under NMC:s galamiddag i Stockholm.

Priset Hållbart Ledarskap har delats ut årligen sedan 1999 av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom ett föredömligt ledarskap har bidragit till att betydande steg tagits mot social, ekonomisk och/eller ekologisk hållbarhet i organisationen eller i samhället. Pristagarens insatser ska präglas av framåtanda, nytänkande och affärsmässighet.