Sara Berger ny vd för Sydgrönt

Idag, 16 oktober, tillträder Sara Berger som ny vd för SydGrönt, Sveriges största leverantör för svenskodlade grönsaker.

– Det är med stor glädje och stolthet jag tar mig an rollen som VD för SydGrönt. Det finns ett oerhört engagemang och ett långtgående kvalitets- och hållbarhetstänk hos våra odlare. Att få arbeta med den höga kvalitet och de värden som svensk odling står för, ett roligare uppdrag har jag svårt att tänka mig” säger Sara Berger i ett pressmeddelande.

Sara har ett långt förflutet i livsmedelsbranschen och kommer senast från Findus där hon arbetat de senaste 8 åren i företagsledande positioner inom marknad och försäljning och har suttit i Findus ledningsgrupp. Hon har även arbetat på Unilever, Leaf och Reitan Servicehandel.

Lars Wall Persson som framgångsrikt drivit SydGrönt som VD de senaste 5 åren kommer att efter eget önskemål återgå till den egna odlingsverksamheten.

– Vi är mycket glada att Sara Berger har accepterat rollen som VD. Hon har ett starkt nytänk i kombination med lång erfarenhet i livsmedelsbranschen, det är precis vad vi behöver för att fortsätta vidareutveckla vårt erbjudande. SydGrönt har vuxit stadigt de senaste åren och nu är det dags för nästa steg med ytterligare fokus på konsumentens och kundens framtida behov, säger bolagets styrelseordförande Thomas Olsson.