Life samarbetar med Rescued Fruits

Nu inleder hälsokedjan Life ett samarbete med det Helsingborgsbaserade företaget Rescued som gör juice och must på “räddad” frukt. Tidigare har Rescued bland annat haft samarbeten med Ica, där dagligvarukedjans egna, kantstötta äpplen och päron omvandlats till must som sedan sålts hos just Ica.

– Vi på Life har valt att samarbeta med Rescued för att deras filosofi och produkter passar in i vad Life står för och vår vilja att erbjuda våra konsumenter produkter som gör skillnad. Här i formen av god och härlig juice gjord på frukt som vi tillsammans har räddat, säger Andreas Fällman, Category Manager på Life.

Under v 43 kommer Life att lansera smakerna Äpple, Äpple/Kanel och Äpple/Ingefära samt isteet Lycklig i Life’s butiker över hela Sverige.

– Att jobba med räddad frukt är spännande, det kräver flexibilitet, gediget handarbete och en stor dos kärlek. Vilken frukt som behöver räddas varierar från dag till dag så slutprodukten är alltid unik i karaktär. Ibland blir det syrligare och ibland blir det sötare, men det är ju precis så det ska vara, säger Truls Christenson, medgrundare av Rescued.