Björn Hellman är ny vd på Livsmedelsföretagen

bjornhellman-nyvdlivsmedelsforetagen-2017-633x442

Livsmedelsföretagen har rekryterat Björn Hellman till ny vd. Björn är idag vd på Måleriföretagen och kommer att börja på sin nya tjänst under våren 2018.

– Jag har gedigen erfarenhet från såväl livsmedelsindustrin som branschorganisationer. Under ett stort antal år jobbade jag extra i ICA-butiker när jag studerade, så jag har mycket god kännedom om hur verksamheten i en livsmedelsbutik fungerar. Dessutom har jag arbetat som säljare på Cloetta, produktchef på Kavli och ett antal år inom ICA-koncernen, med såväl inköp som försäljning, bland annat av egna märkesvaror, säger han i ett pressmeddelande.

Tidigare har Björn Hellman arbetat som vd för Sveriges bagare och konditorer, men de senaste nio åren har  arbetat som vd för Måleriföretagen i Sverige, bransch- och arbetsgivarorganisationen för måleriföretag i Sverige.

– För mig är det av yttersta vikt att alla vi som arbetar i en branschorganisation har starkt fokus på att leverera mesta möjliga medlemsnytta till våra medlemsföretag och att alla medarbetare har insikt om att vi finns till för våra medlemmar – och inte tvärtom, säger Björn Hellman.