Björn Hellman är ny vd på Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen har rekryterat Björn Hellman till ny vd. Björn är idag vd på Måleriföretagen och kommer att börja på sin nya tjänst under våren 2018.

– Jag har gedigen erfarenhet från såväl livsmedelsindustrin som branschorganisationer. Under ett stort antal år jobbade jag extra i ICA-butiker när jag studerade, så jag har mycket god kännedom om hur verksamheten i en livsmedelsbutik fungerar. Dessutom har jag arbetat som säljare på Cloetta, produktchef på Kavli och ett antal år inom ICA-koncernen, med såväl inköp som försäljning, bland annat av egna märkesvaror, säger han i ett pressmeddelande.

Tidigare har Björn Hellman arbetat som vd för Sveriges bagare och konditorer, men de senaste nio åren har  arbetat som vd för Måleriföretagen i Sverige, bransch- och arbetsgivarorganisationen för måleriföretag i Sverige.

– För mig är det av yttersta vikt att alla vi som arbetar i en branschorganisation har starkt fokus på att leverera mesta möjliga medlemsnytta till våra medlemsföretag och att alla medarbetare har insikt om att vi finns till för våra medlemmar – och inte tvärtom, säger Björn Hellman.