Kaffekännare får unikt diplom

100 poäng i kaffevärldens mest ansedda utbildningssystem har Anna Nordström på Löfbergs lyckats samla hop – en verklig merit. Detta har gett henne ett unikt diplom från The Specialty Coffee Association (SCA).

– Jag är den första i Sverige som jobbar på ett kafferosteri som når den här nivån. Det är naturligtvis en fjäder i hatten för både mig och Löfbergs, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

SCA är en internationell organisation för kaffeexperter, och jobbar med att öka kunskapen och kvaliteten i branschen. Deras utbildningssystem (SCA Coffee Skills Program) är eftertraktat över hela världen. Här har Anna Nordström nu nått högsta nivån i tre av fem kategorier.
– Jag har faktiskt redan fått förfrågningar om jag kan komma och hålla i utbildningar i en rad olika länder. Både från kunder och andra kaffeexperter, säger Anna Nordström.

Anna Nordström har jobbat på Löfbergs sedan 1998. Hon är ensam i Sverige om att vara auktoriserad SCA-utbildare inom tre områden: barista, bryggning och sensorik, och en av två i landet som nått 100 poäng inom SCA:s utbildningssystem. Anna har även varit medlem i det Svenska Baristalandslaget, och har vunnit guld i koppnings-SM och bronsmedalj i World Cup Tasters Championship.