Handelsministern prisade Coca-Colas hållbarhetsarbete

Foto: Jonas Forsberg. EU- och handelsminister Ann Linde besöker Coca-Cola European Partners i Jordbro

I måndags fick Coca-Cola i Jordbro i Haninge besök av EU- och handelsminister Ann Linde. Ministerns mål var att besöka en stor arbetsgivare samt få insyn i företagets hållbarhetsarbete.

Omkring 400 miljoner liter dryck tillverkas varje år hos Coca-Cola i Jordbro i Haninge kommun. Cirka 600 anställda arbetar med att tillverka läsk, energidrycker, juicer, bordsvatten, kaffe, te och andra fruktdrycker vid produktionsanläggningen. Vid besöket fick Ann Linde Jordbro träffa några av de anställda samt fackliga representanter.

– Väldigt intressant besök på Coca-Cola i Jordbro idag. Spännande att få vara med där läsken tillverkas, paketeras och skickas ut till hela landet. Jag blev positivt överraskad av företagets hållbarhetsarbete med fokus på vattenförvaltningsprogram. Träffade förstås också facket som berättade om sitt viktiga arbete, säger EU- och handelsminister Ann Linde i ett pressmeddelande.

Coca-Cola European Partners producerar och distribuerar varje år drygt en miljon liter dryck från anläggningen i Jordbro till kunder runt om i landet. Nyligen lanserade företaget en ny hållbarhetsstrategi med uppdaterade åtaganden för såväl drycker som förpackningar och samhällsansvar. I Sverige har Coca-Cola som mål att minska mängden kalorier med 20 procent till 2020, samt att 100% av alla förpackningar ska återvinnas.

Foto: Jonas Forsberg. EU- och handelsminister Ann Linde besöker Coca-Cola European Partners i Jordbro