Ny VD och CFO för McDonald’s Norden

Christer Åberg utsågs i dag till VD för McDonald’s nordiska verksamhet. Kennet Wienecke har utsetts till CFO. Christer och Kennet kommer att ansvara för McDonalds cirka 430 restauranger i Norge, Finland, Danmark och Sverige.

Christer har lång erfarenhet av konsumentnära verksamheter i Norden, nu senast från sin roll som VD för Hilding Anders; en ledande europeisk producent av sängar och madrasser med huvudkontor i Norge. Christer har tidigare varit VD för Orklas division Confectionery & Snacks i Norden och Baltikum samt VD för Arla i Sverige. Dessförinnan tillbringade han 17 år på Unilever där han haft en rad olika tjänster främst i Norden, bland annat rollen som VD för Unilever Home & Personal Care. Han sitter i styrelsen för Axfood och Apoex, vilket han kommer fortsätta göra. Christer tillträder sin nya roll som VD den 4 december.

Kennet har lång erfarenhet inom McDonald’s och har varit tillförordnad CFO i regionen sedan mars i år. Han har betydande erfarenhet från branschen och har sedan 2001 arbetat för McDonald’s i Norden. Kennet tillträder officiellt sin tjänst den 1 december.

Guy Hands, som representerar familjen Hands, kommenterar: “Det är oerhört spännande att någon av Christers kaliber börjar i organisationen, det befäster den potential som vi ser i verksamheten. Kennets beslut att tillträda sin position på permanent basis stödjer de spännande planer och det engagemang vi har för tillväxt i hela regionen.”

– Jag ser verkligen fram emot att starta denna spännande resa tillsammans med Guy Hands och hans familj, samt det övriga teamet i Norden. Det här är ett nytt kapitel i McDonald’s historia och vi kommer tillsammans se till att leva upp till vårt varumärkes fulla potential för våra gäster, medarbetare, franchisetagare och ägare, säger Christer Åberg i ett pressmeddelande.