Johan Ununger slutar som vd på Saltå Kvarn

Saltå Kvarns vd Johan Ununger blir rådgivare åt Livsmedelsföretagen.

Efter femton år som vd för Saltå Kvarn lämnar nu Johan Ununger företaget. Sedan 2002 har Saltå Kvarn bland annat utsetts till Gasellföretag fyra år i rad av Dagens Industri samt röstats fram som Sveriges mest hållbara varumärke i ett flertal sammanhang.

– Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som vd och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden, säger Johan Ununger i ett pressmeddelande.

Johan Ununger är ordförande i Organic Sweden och räknar med att öka sitt engagemang där. Bland annat ska man på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi. Johan är också ordförande och delägare i ett företag som arbetar med klimatkompensation. Framöver räknar han också med att arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet, enligt pressmeddelandet.

Saltå Kvarn startar nu en rekryteringsprocess för att tillsätta en ny vd efter Johan Ununger. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad vd som tillsätts ur styrelsen.