McDonalds blir mer veganskt

McDonald´s lanserar nya burgaren McVegan tillsammans med varumärket Anamma. Vegoburgaren är baserad på protein från sojabönor och med huvudingrediensen från växtriket har burgaren mindre klimatpåverkan jämfört med en motsvarande animalisk burgare.

– Vi är fantastiskt stolta över att McDonald´s väljer att bygga sin nya burgare på vegoburgare från Anamma. Det ger fler möjligheten att upptäcka hur gott och enkelt det är att äta veganskt, samtidigt som vi tillsammans minskar klimatavtrycket på vår planet, säger Nina Sandström, marknadschef Anamma, som i sin tur ingår i livsmedelskoncernen Orkla Foods.

Burgaren, som produceras i Sverige, testlanserades under hösten på ett begränsat antal restauranger i Finland. Den 28 december lanseras Mc Vegan brett på McDonald’s meny både i Sverige och Finland.