Malmö Chokladfabrik får en kvarts miljon

Malmö Chokladfabrik. Foto: Miriam Preis

Malmö Chokladfabrik får en kvarts miljon från Region Skåne för att utöka sin satsning på att nå internationella marknader, rapporterar Lokaltidningen. För ett år sedan publicerade Svenska Måltider ett stort reportage om företaget, vars produkter vunnit över 30 internationella utmärkelser. I dag finns Malmö Chokladfabriks produkter i Sverige och delar av Norge och Finland. I fjor hade företaget åtta heltidsanställda, i år har ytterligare två personer anställts.

Nu har chokladtillverkaren sökt och fått stöd från regionen med 250 000 kronor som ska användas för bland annat expertkonsult, maknadsanpassningar och marknadsanalys. Tanken är att först utveckla och anpassa förpackningar till den utländska marknaden och sedan etablera samarbeten och göra testförsäljningar i Tyskland, England, Danmark och Nederländerna. Målet är att uppnå en mätbar försäljning i dessa länder, enligt vd Jens Fylkner.

Foto: Miriam Preis / Svenska Måltider