McDonalds blir “Sveriges största veganrestaurang”

“Sveriges kanske största veganska restaurang” – så kallar sig McDonalds själva inför nästa års lansering av veganska sojaburgaren McVegan. McDonalds har över 200 restauranger landet över och den nya burgaren kommer att finnas på samtliga dessa.

 

– Vi på McDonald’s tycker att alla, oavsett vad man gillar, ska kunna njuta av burgare tillsammans. Med McVegan vill vi visa på att McDonald’s är en restaurang för alla. Och att veganska hamburgare är för alla, säger Staffan Ekstam Head of Food Strategy på McDonald’s.

McVegan har utvecklats i samarbete med vegetariska Orkla-varumärket Anamma , och  målet har enligt McDonalds varit att ta fram ett helt vegansk alternativ till en vanlig hamburgare, utan att göra avkall på smak, saftighet eller tuggmotstånd.

– Vi har arbetat hårt för att hitta den perfekta smaken. Vi har testat oss fram, både i vårt eget testkök och tillsammans med våra gäster, och vi har kommit fram till att den här sojaburgaren är klar favorit som tilltalar en bred målgrupp, säger Staffan Ekstam.