Magnusson först ut med livsmedelscertifierad hundmat

Svenska konsumenter ställer allt större krav på hur maten produceras, med två undantag: Barn- och djurmat är två sorgligt eftersatta kategorier när det gäller exempelvis spårbarhet.

Under senare år har det emellertid börjat röra på sig i barnmatshyllan, de ekologiska alternativen har blivit fler, och nu har Magnusson Petfood, som första svenska företag inom djurfoderbranschen, fått certifieringen IP Livsmedel. Detta innebär att Magnusson Petfoods hundmat tillverkas med samma krav på säkerhet, renlighet, hygien och spårbarhet som livsmedel till människor gör. Samtliga råvaror som företaget använder är svenska och i sortimentet finns bland annat KRAV-märkta hundkex.

– Vi har alltid ansett att kraven för fodertillverkning är alldeles för låga. Det gäller inte bara kvaliteten på själva råvarorna utan även hur råvarorna hanteras, lagras och tillagas samt kraven på hygien och säkerhet, säger Jonas Magnusson på Magnusson Petfood i ett pressmeddelande.