Katarina Tell lämnar Findus för Cloetta

Findus vd Katarina Tell

Cloetta har utsett Katarina Tell till ny vd för Cloetta Sverige. Hon efterträder Lars Påhlson som förra året meddelade att han hade för avsikt att gå i pension under 2018, enligt ett pressmeddelande.

Katarina Tell är för närvarande vd för Findus Sverige, en tjänst som hon bara har haft sedan i juni förra året. Hon tillträder som Cloettas vd senast den 1 augusti 2018. Här kan du läsa Svenska Måltiders Fredagsintervjun med Katarina Tell från oktober 2017. Hon har tidigare bland annat varit vd för Kraft Heinz Norden och Östeuropa, säljchef för Kraft Heinz Sverige och utvecklingschef på Findus.

– Katarina Tell har en gedigen och väl dokumenterad erfarenhet från branschen med snabbrörliga konsumentvaror. Hon är en erfaren ledare och känner den svenska detaljhandeln mycket väl. Cloetta Sverige är bolagets största marknad och efter förvärvet av Candyking (Karamellkungen) har betydelsen ökat ytterligare, säger Henri de Sauvage-Nolting, vd för moderbolaget Cloetta AB, i ett pressmeddelande.