Saltå Kvarns vd till Livsmedelsföretagen

Saltå Kvarns vd Johan Ununger blir rådgivare åt Livsmedelsföretagen.

Johan Ununger, vd för Saltå Kvarn, lämnade företaget efter 15 år, i december 2017. Nu står det klart att han kommer att verka som senior advisor hos branschorganisationen Livsmedelsföretagen.

– Jag har suttit i styrelsen för Livsmedelsföretagen i några år och är imponerad över den höga ambitionsnivå som styrelsen har när det gäller hälsa och hållbarhet. Därför känns det väldigt roligt att få ägna mer tid åt dessa viktiga framtidsfrågor för branschen, säger Johan Ununger, i ett pressmeddelande från Livsmedelsföretagen.

– Det händer väldigt mycket spännande inom branschen och på Livsmedelsföretagen just nu, och vi har behov av spetskompetens för att ta oss an kommande utmaningar och möjligheter. När vi fick reda på att Johan skulle bli tillgänglig så tog vi chansen direkt. Johan är som klippt och skuren för våra behov inom bland annat hälsa och hållbarhet, och det känns väldigt bra att vi har tillgång till hans omfattande erfarenhet och kapacitet, säger Lars Appelqvist, ordförande för Livsmedelsföretagen.

Johan kommer att ha ett särskilt ansvar för det av Livsmedelsföretagen prioriterade området Hälsa och hållbarhet och arbeta såväl strategiskt som operativt.